Over Gezondheid Gesproken (2 april 2015)

Op donderdag 2 april jl. vond in de commissiekamer van het Stadsdeelkantoor van Amsterdam Zuidoost een kennismakingsbijeenkomst plaats: ‘over gezondheid gesproken’.
Deze bijeenkomst had het doel om mensen bij elkaar te brengen die begaan zijn met de gezondheid en het welzijn van inwoners van Zuidoost. Nu, dat is wel gelukt. Er waren maar liefst 55 mensen aanwezig. Mensen uit de politiek, zorgaanbieders, cliëntenraadsleden, betrokken mensen waren present.

Als gastspreker was Karien Stronks uitgenodigd, hoogleraar sociale geneeskunde AMC. Zij heeft gesproken over het ontstaan van gezondheidsverschillen en wat we hieraan kunnen doen. Haar conclusie was dat het loont om te investeren in het verbeteren van de leefomgeving en het bevorderen van gezond gedrag.

[niet_ingelogd]
Om de rest van dit bericht te lezen, moet je ingelogd zijn.
Inloggen
[/niet_ingelogd]

[wel_ingelogd]
Naast deze gastspreker was er gelegenheid voor de aanwezigen om voor de hele groep in korte tijd iets vertellen, het zgn. pitchen. Zo werd er iets verteld over een Afrikaanse thuiszorgorganisatie, een hospice in oprichting en de wijkzorgnetwerken in Amsterdam Zuidoost. Een mooie manier om heel snel op de hoogte te komen van allerlei (nieuwe) initiatieven.

Een belangrijke vraag aan het einde van de bijeenkomst was ‘gaan we dit nog een keer doen’? Het antwoord was volmondig ja. De bijeenkomst, die waarschijnlijk in het najaar 2015 gaat plaatsvinden, zal de volgende keer gaan over dilemma’s in de zorg gezien door de ogen van de cliënt/patiënt.

Daarna was er gelegenheid voor een hapje en een drankje en werd er flink genetwerkt.
Deze bijeenkomst is een burgerinitiatief van verschillende mensen waaronder Judith Meijer en Jessica Dikmoet. Judith is de voormalige directeur van GAZO en is voorzitter van Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam. Jessica heeft een productiebedrijf voor communicatie en media.
[/wel_ingelogd]