eHealth-monitor 2014: op naar meerwaarde!

De eHealth-monitor is een terugkerend jaarlijks onderzoek, dat beschikbaarheid en gebruik van eHealth-toepassingen door patiënten en zorgverleners volgt. Nederlandse patiënten zijn in vergelijking met de eerste eHealth-monitor 2013 beter op de hoogte van het bestaan van eHealth -mogelijkheden bij hun zorgverleners.

[niet_ingelogd]
Om de rest van dit bericht te lezen, moet je ingelogd zijn.
Inloggen
[/niet_ingelogd]

[wel_ingelogd]
Het NIVEL en Nictiz hebben het onderzoek uitgevoerd. Aan de eHealth-monitor hebben dit jaar voor het eerst ook verpleegkundigen en verzorgenden meegewerkt. De uitkomsten van het onderzoek staan in een onderzoeksrapport met bijbehorende tabellenbijlage en in een infographic. Klik op een van de afbeeldingen om meer te lezen.

Onderzoeksrapport Tabellenbijlage Infographic Webinar

cover onderzoeksraport NICTIZ

bijlagen NICTIZ Infographic_eHealth-monitor_2014_thumbnail Webinar eHealth-monitor 2014

Conclusies
Nederlandse patiënten zijn in vergelijking met de eerste eHealth-monitor 2013 beter op de hoogte van het bestaan van eHealth -mogelijkheden bij hun zorgverleners. Voorbeelden zijn online herhaalrecepten aanvragen of vragen stellen aan de dokter via e-mail. Nederlandse artsen maken in vergelijking met vorig jaar nog meer gebruik van elektronische dossiervoering. Voor patiënten en zorgverleners zijn de voordelen van sommige eHealth-toepassingen nog onduidelijk. Voor een succesvolle eHealth -toepassing is een goede balans nodig tussen de investering (in geld en tijdsinspanning) en het resultaat (betere zorg, gemak en financiële vergoeding). Dit blijkt uit de eHealth -monitor 2014.
[/wel_ingelogd]