Ondernemingskamer versterkt positie cliëntenraden

Instellingen die willen fuseren of reorganiseren kunnen hun cliëntenraden niet langer negeren. Dat is het resultaat van de uitspraak die de Ondernemingskamer vrijdag deed in de zaak tegen het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Goed nieuws voor cliëntenraden in Nederland, al verloor de eisende partij.

[niet_ingelogd]
Om de rest van dit bericht te lezen, moet je ingelogd zijn.
Inloggen
[/niet_ingelogd]

[wel_ingelogd]
Uit een bericht op Skipr van 1 november 2014 blijkt dat de eigen cliëntenraad van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis een zaak aangespannen had bij de Ondernemingskamer. De cliëntenraad vond dat het instellingsbestuur de adviesfunctie van de raad negeerde. Zo was de medische staven van Zuwe Hofpoort en fusiepartner St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein al gevraagd om te stemmen over een voorkeursscenario voor de fusie. Daarin zou de zorg uit Woerden verdwijnen. Pas na goedkeuring door de medische staven, zouden de medezeggenschapsraden om advies gevraagd worden.

[/wel_ingelogd]